Magproblem på tv

När jag tänker på magproblem tänker jag på hypokondriker, diktatorer, klagosånger och dryga människor.
Lyssna på mig nu.

Var kommer magproblem ifrån? Själv är jag övertygad om att i 99 av 100 fall är magproblem relaterat till livsstil. Alltså, förändra livsstil för att lösa magproblemet.
Samvetskval? Trasiga relationer? Skuldkänslor? Stressad? Eller bara för mycket rå lök i magen?
Har du magproblem och har något av detta i ditt liv så är det dags att sluta klaga och förändra. Det är troligtvis det bästa tipset jag fått när jag stönat och klagat över min halvtrasiga mage.

Ändå får jag dessa ord i huvudet när jag tänker på det. Vad beror detta på?

Kanske för att jag tänker på Peter och Freddes lattjoserie om två poliser som gick på tv i mitten av 90-talet. Kollade upp litegrann, Snutarna - SWIP hette det visst. Där spelar Peter den beklagande och moralbajsande halvan av polisduon. I början av det här klippet förklarar Peters karaktär för Freddes karaktär att han inte kan hålla på att äta som han gör (vilket är att äta Gorby's efter att doppa den i kaffe först). Han "kommer må dåligt en dag", han menar att "dom där fettdrypande sakerna dom kommer att bli din död!". Peters egna lunch består av piller och nässpray.

Eller för att jag tänker på Napoleon. Han som stod och poserade i sina målningar med ena handen under västen. Detta för att lindra sina buksmärtor han led av, om det nu verkligen stämmer. Men ändå, schysst att döda någon som har magproblem genom att smyga ner arsenik i hans mage. Det låter skoj. Följ länken på Napoleon och titta på bilden direkt till höger, han ser ju inte glad ut direkt. Sur uppstötning efter sur uppstötning efter sur uppstötning...

Eller för att jag tänker på Joe 'Mental' Mentaliano (eller 'Gas-man' som han också blir kallad) i Dum & Dummare. Skurken som förföljer dumhuvudduon och underskattar kraften bakom riktigt låg IQ. Två minuter in i det här klippet får vi se hur hans magproblem blir den utlösande orsaken till hans egen död. Det är ju roligt.

Eller för att jag tänker på Robert de Niros karaktär i filmen Casino. Även han lider av magproblem vilket visar sig tre minuter och 40 sekunder in i det här klippet. Där blir buksmärtorna en anledning för honom att starta upp ett gräl med sin fru. Det blir åtminstone inte orsaken till hans död.

Nu vill jag bara vara extra nogrann och stryka under ett par saker.
Jag skriver inte om detta för att jag tycker synd om mig själv, jag håller på att lära mig att leva med min intolerans mot laktos och min för övrigt känsliga mage. I den processen vill jag visa dig som läser detta hur magproblem ofta blir uppmålade i film- och serie-världen. För där blir magproblem inte bara ett problem för den enskilde men även människorna runt omkring denne. Det är något jag tänker undvika, jag tänker inte se detta som ett problem utan bara ett alternativt sätt att leva.

Sådär, tack för mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0