American beauty

Varje person borde bära runt på tre saker inom varje kategori av intresse (bland annat film, spel, musikartist, bok) som man tycker är överskattade. Då finns det nämligen alltid en het debatt nära till hands. Att slänga ordet överskattat i ansiktet på en fanatiker inom ämnet kan vara riktigt kul. Självklart ska du kunna försvara ditt ställningstagande och föra en diskussion kring ämnet.

 

Om du då får instämmande nickar från andra i omgivningen är lyckan nästan total.

Obs!
Att vitt, brett och lättvindigt anse att saker och ting är överskattade ska man passa sig för. För då pekar man på allmänheten och säger "ni har fel, ni begriper inte, jag har fattat, jag har rätt". Det är lite översittarvarning på den attityden, lite överlägset.

Självklart ska man få tycka att saker är överskattade, det får dock inte gå till överdrift. Typ som att om tillräckligt många tycker om något väldigt mycket, då betyder det automatiskt att det är överskattat. Så är det ju inte.
Slut på Obs.

Jag har själv inte mycket material uppskrivet på min egna överskattad-lista. Men jag har ett särskilt spel som är uppskrivet på listan. Min åsikt kring det spelet är ristad i sten och tatuerad på min kropp. Det är så sjukt överskattat att jag vill springa ut på landet och ropa ut det över kullarna och ängarna. Jag pratar om Final Fantasy VII. Tyvärr handlar inte det här inlägget om det så jag får ta det någon annan gång.

Minns du ens vad bilden längre upp föreställde? Ja just det, American Beauty. Tillbaks till ämnet! (Eller snarare, låt oss påbörja det!)

Den här filmen är enligt mig överskattad. Jag tycker den är rolig och bra utan några ytterligare förstärkande adjektiv innan. Men fem Oscarsstatyetter? Varav en av dom för Bästa Film? Det är lite smått obegripligt för mig. Hela Oscarsjuryn utbrast:

- Kolla! Dom lever från ytan sett perfekta liv! Men under ytan är dom någon annan och vill därmed ligga med någon annan! Undertryckt och bortprojicerad homosexualitet! Ingen är vem dom utger sig för att vara!

Det var säkert något nytt för dom, men jag som svensk höjer knappt märkbart på ögonbrynen. Våra filmer har sett ut sådär sen urminnes tider. Svensk Filmindustri har under årtionden förfinat konsten att skildra trasiga familjer och förhållanden att det nuförtiden kan filmas inom vilken genre som helst. Vare sig det är drama, action eller ens komedi spelar ingen roll, lite otrohet och ångest får alltid plats!

Visste du att Masjävlar är en komedi? Samma sak med Vuxna Människor. Rrrright...

Nu blev det här helt plötsligt en diss mot hela Svensk Filmindustri... aja, I made my point.

 

Tror jag.


Genombloggad

Det borde finnas ett ord för när man har läst igenom någons blogg från början till slut. Mitt förslag är genombloggad.

- Jag har genombloggat dig!
- Du har just blivit genombloggad!

Funkar det? Nja, vet inte.

Det är faktiskt en stor komplimang att läsa igenom någons blogg. Jag vet själv känslan av att någon berättar att dom spenderat dom senaste timmarna (tar det flera timmar?) på min blogg och läst allt allt allt. Klickat sig igenom månad för månad och läst allt jag har att säga. Det är väldigt smickrande!

Nu har jag tagit bort alla länkar här bredvid till höger och länkar numera bara till bloggar jag personligen har genombloggat.


Nej, det funkar inte. Måste komma på något bättre ord.

New Super Mario Bros Wii recenserat

Alldeles för lång titel, ännu en gång. Ett riktigt bra spel, perfekt för alla åldrar och solklar julklapp till alla Wiiägare som inte hunnit köpa det än. Jag vill stryka under att det ska spelas tillsammans med andra. Spelglädjen ökar exponentiellt för varje spelare som tillkommer.

Det verkar inte bli några mer recensioner i år, så det kommer dröja ett tag till nästa. Det har hunnit hända mycket sen min första recension, inte bara med mina recensent-skills utan med livet också.

Nu står jag på andra sidan och blickar bakåt, bland annat känns det mer och mer bekvämt att recensera och sätta betyg på spelen. Den här recensionen blev min längsta hittills och, enligt min fru, min bästa.

Min recension är nu uppe.

Samtalslängd på mobilen

Jag börjar smått, bara för att se hur det känns. Det här handlar om något som förföljt mig ända sedan början av gymnasiet:

 

Fattar du ingenting av det här? Läs introduktionen isåfall.


Vad är det?
Du vet när ett samtal avslutas på en mobiltelefon så kommer det alltid en notis på hur länge det samtalet pågick? Jag tittar alltid på den notisen tills den försvinner innan jag sätter på knapplåset och lägger ifrån mig mobilen alternativt stoppar tillbaks den i fickan.


Varför?
Det uppkom troligtvis av en märklig övertygelse om att mobilen kunde haka upp sig om man låste mobilen då en notis visades på displayen.

När, var, hur?
När som helst, var som helst och hur som helst. Det är heller inte begränsat till min egna mobil.

Hur uppkom det?
Jag började göra det i samband med att mobilerna började erbjuda tjänsten, eller snarare tvingade på mig det. Mina två första mobiler, Ericsson 888 och Nokia 6110, gjorde det inte. Det var dagen jag köpte en begagnad Ericsson T28 av en vän (samma vän jag köpt dom två tidigare av) som det började.

Undantag?
Jag vet inte riktigt, tänker inte alltid på det. Jag gissar på att det sker undantag ganska så regelbundet. Det är en sån idiotiskt onödig vana att jag gärna undkommer den så ofta som möjligt.


Övrigt att tillägga?
Det känns som om antalet sekunder som en mobiltelefon ska visa samtalslängden efter ett avslutat samtal går hand i hand med hur avancerad den är. Den vill aldrig försvinna på min Nokia 5800! Undrar hur många minuter av mitt liv jag slösat på det här?

Princip eller tvångstanke?
Tvångstanke, helt klart. Jag stör mig bara på den och det är någorlunda enkelt att göra undantag. Ska jag vara ärlig känns det som om den här vanan långsamt ebbar ut för tillfället. Vi får hoppas det.


Avklarat spel: Paper Mario

På Nintendo Wii finns det en tjänst som gör det möjligt att köpa spel från gamla konsoler, ladda ner dom till sin egna maskin och spela dom därifrån. Efter att en god själ donerade 3000 Wii points (ett spel kostar mellan 600 och 1500 Wii Points) till mig för 2½ år sen köpte jag Paper Mario till Nintendo 64 i samma ögonblick. Sen låg det bara där tills jag bestämde mig för att plocka upp det för en månad sen.

Nu är jag klar med det och har en härlig känsla i magen.

Paper Mario är det första i en serie spel där en papperstunn Mario utforskar ett papperstunnt Svamprike. Just det designvalet ger spelet ett alldeles eget utseende, plus att det har åldrats med godkänd värdighet. Det är i första hand ett rollspel men innehåller också lätta inslag av plattformshoppande och pussellösande. Vad som ändå knyter ihop hela spelet är humorn som är bland det bästa som går att hitta i spelväg på den här sidan millenieskiftet, hittills. Hela spelet är proppfyllt med en massa sköna karaktärer! Det verkar som att så fort Mario är med i ett rollspel så blir det automatiskt jättehumoristiskt.

Spelet var nästan hela tiden för lätt, men all dialog gjorde ändå hela upplevelsen minnesvärd. Uppföljaren till Gamecube är bättre på alla sätt och vis, men det gör inte det här spelet dåligt. Jag gillar att gå bakåt i en serie för att på det viset se hur spel utvecklas, vad som är kvar och vad som förändras. Helst spelar jag en spelserie i kronologisk ordning men i det här fallet fick jag gå bakåt.

Jag rekommenderar Paper Mario nästan helt baserat på humorn och charmen. Det innehåller inslag jag inte sett i andra spel tidigare. Det märks vilket avstamp det här spelet blev med tanke på hur uppföljaren utvecklats vidare på så många sätt.

Avslutningsvis vill jag dela med mig av den här märkliga bilden. Genom hela spelet räddar man som spelare en massa stjärnor med egna personligheter. Döm av min förvåning då jag räddar en som heter Kalmar:

Stjärnan efter hette Härnösand


Princip vs Tvångstanke: Introduktion

Dags att introducera ett nytt inslag här på laktosfritt!

Det handlar om principer och tvångstankar och ifall jag kan se skillnaden på dom.

Jag fick lära mig vad ordet konsekvent betyder när en person använde det för att beskriva mig. Jag har inget emot principer, faktum är att jag gillar dom. Det gäller både dom som spelar roll men också dom som är helt onödiga. Principfast är vad man kan kalla mig.

När en spelkväll eller liknande kommer på tal är jag den första (enda) att föreslå olika slags regler den kvällen ska styras av. Speciell dresscode, ingen får somna innan 03.00, ingen får gå på toa såvida man inte förtjänar det, alla måste tilltala han som spelar bäst (alltså mig) efter en viss titel. Utsvävningar som dessa exempel var det iochförsig ett par år sen sist men poängen finns där. Att tillsammans skriva ner regler och även straff för den som bryter reglerna tycker jag är skitkul, sen att utöva det är ännu roligare.

Det var troligtvis där allt började, för under åren som gått har principer och regler växt fast på mig utan att jag riktigt vetat om det. Jag kanske bestämmer mig för hur en hissknapp ska tryckas på och fortsätter göra så tills jag helt enkelt måste göra exakt på det sättet, inga undantag. Vad som började som en rolig grej är nu en grundpelare i mitt kosmos.

Då har principen övergått till tvångstanke och bör avlivas. Det lättaste sättet att kolla ifall något är en tvångstanke är att mäta hur ofta man gör undantag och hur jobbigt det är att göra undantaget. Att göra ett undantag på en princip handlar ju bara om att kunna svälja sin stolthet.

Jag pratar inte om triviala saker som att ställa alarmklockor (alla har väl någon typ av tvångstanke när det kommer till det?), låsa dörrar eller komma på ifall man stängt av spisen eller inte. Nej, jag pratar om mobilvanor, spelvanor, plånboksvanor, matvanor, fickvanor, handfatsvanor, högtidsvanor, kameravanor, offentlig toalettvanor, filmvanor och så vidare.

Detta får fungera lite som terapi för mig, att ta kål på tvångtankar som skulle dödats för länge sen.

Med detta vill jag välkomna dig en bit längre in i mitt huvud. Det är vackert här.


Ett pinsamt arv

Jag har tidigare pratat om ett arv jag är stolt över.

Idag tänkte jag prata om ett arv som ligger lite längre ner på stolhetsskalan, eller rättare sagt ligger det inte alls på den skalan. Det här är ett arv jag sällan pratar om, något jag bär med mig överallt, något som jag påminns om i mitt vardagliga liv.

Det handlar om Weird Al Yankovic.

Den här mannen har sedan 1983 släppt över tio album med parodier på aktuella låtar för sin tid. Vem har inte hört, eller åtminstone hört talas om, hans Michael Jackson-parodier "Fat" och "Eat it"? Oftast handlar hans versioner om mat och TV, kanske det som amerikanarna tycker är roligast att skratta åt?

"Like a virgin" av Madonna blev istället "Like a surgeon" som i sin tur handlar om en inkompetent kirurg.
"U can't touch this" av MC Hammer blev istället "I can't watch this" som i sin tur handlar om dåliga TV-kanaler.
"Girls just want to have fun" av Cyndi Lauper blev istället "Girls just want to have lunch" som i sin tur handlar om... ja, du fattar.

Min storebror köpte hem hans skivor och som oftast fick jag låna dom. Som åttaåring var det ju jätteroligt att lyssna på lattjo lajban-musik ackompanjerat av konstiga djurläten och lustiga cartoon-ljud. Vad låtarna handlade om förstod jag inte mycket av.

Men villigheten att förstå fanns där, jag hade läst engelska sen skolstarten och min ambitionsnivå vid den tiden visste inga gränser. Så.. där satt jag, med alldeles för stora hörlurar, kopplad till familjestereon som fick skivan att hoppa när man gick omkring i rummet den stod i. Jag lyssnade på skivorna om och om igen samtidigt som jag läste texterna i konvolutet. Dessa systematiska genomlyssningar kombinerat med engelskan i skolan sköt mina engelskakunskaper i höjden och sakta men säkert började jag förstå det roliga i låtarna. Jag vågar fortfarande inte lyssna på hans gamla skivor, med risk för överdos av nostalgi följd av kraftig psykos. Bara fodralet får mig att skaka av känsloöverladdning:

Nostalgi i fast form


Weird Al Yankovic gjorde också medleyn där han samlade bitar ur populärkulturens favoritlåtar för tillfället och gjorde en egen låt av det, plus att allt skulle spelas i polkatakt. Hysteriskt.

Vad jag, utan min vetskap, saknade var kunskapen om att dessa låtar var parodier av (oftast) seriösa låtar skrivna av (oftast) seriösa artister. Jag fick alltså i många fall höra Weird Al Yankovics versioner innan jag hörde originalversionerna.

Dom tre exemplena jag nämnde lite längre upp i texten är bara några av alla låtar jag inte visste fanns innan jag lyssnade på parodin. Ända sen... ja, ända sen slutet av nittiotalet har jag lite här och var plötsligt fått höra hur originalet ska låta. Det hela sker som en flashbackscen i en film:

Hemmakväll, spelar TV-spel med min fru
"Livin' on the edge" med Aerosmith kommer på Spotify
DSSCH!
Klipp till mig som liten, lyssnandes på Weird Al Yankovic
Bilden är vit och suddig
DSSCH!
Klipp tillbaka till nutid, närbild på mig själv
Väldigt förundrad över hur den egentligen ska låta
"Oj, det här är ju en upprorisk låt, jag som trodde den handlade om möglig mat i ett kylskåp!"


Polkatolkningen av "I touch myself" och "What's love got to do with it" fortsätter den här pinsamma listan. I fallet "Ice ice baby" är polkaversionen lika rolig som originalet. Den underbara låten "Owner of a lonely heart" hörde jag inte på riktigt förrän jag körde drive-bys i Vice City i slutet av 2002 (spelet utspelar sig på åttiotalet). Innan dess var polkaversionen den enda referens jag hade. I somras såg jag som sagt Rocky IV och fick då höra James Brown sjunga "Living in America" för första gången. Inte "Living with a Hernia". Eller vad sägs om att jag inte hörde "Losing my religion" förrän en bit in på gymnasiet och tills dess inte riktigt fattat att det funnits en riktig låt bakom Yankovics polkaversion?

Vad som ändå är värst av allt detta är en alldeles särskild låt. En låt som står över alla tidigare nämnda låtar. Alla tidigare exempel är väldigt pinsamma att nämna men i det här fallet känns det mer som ett brott mot populärkulturen. På albumet Alapalooza från 1993 finns en låt som heter "Bohemian Polka" som är en polkaversion av konstverket "Bohemian Rhapsody", troligtvis Weird Al Yankovics lustiga sätt att säga peace till Freddie Mercury som dog två år tidigare.

Jag tar varje tillfälle att lägga upp bilder på min älskade Freddie


Jag lyssnade frenetisk på "Bohemian Polka" under resten av nittiotalet.

Det skulle dröja ända till år 2000 för mig att höra originalet, då jag var hos en kompis och tittade på TV. MTV hade någon typ av Queen-dag och av en slump hamnade vi där. Där och då tyckte jag att låten var skitskum, långsam och arty.

Förlåt mig Freddie!!!

Det var så det gick till och jag skyller allt på min storebror. Det var han som möjliggjorde denna skändning av underbar musik eftersom han försåg mig med Weird Als skivor. Lyckligtvis upptäckte han vad han gjort och tog mig under sina vingar när jag började högstadiet. Sen dess har han bara lett mig på rätta vägar och låtit mig vila på gröna ängar. Lärt mig vad bra musik är för något på både uppenbara och subtila sätt.

Men mina uppenbarelser har ännu inte tagit slut. Dom kommer fortsätta att överraska mig. Så om du någon gång ser mig ställa mig upp och utbrista något i stil med "Men hallå, är det en tjej som sjunger den här låten?", döm mig inte isåfall.


Locked!

You need the blue keycard


Facebook, here I c...

Jag har inte Facebook (behöver jag verkligen länka den här gången? Okej då). Det ligger inget motstånd till Facebook bakom det ställningstagandet. Tvärtom tycker jag att det är en lysande grej som i princip alla kan ha nytta och glädje av. Grejen är den att jag har ett eget problem.

Jag är nämligen en nykter communitynarkoman som har lyckats få struktur på sitt liv efter att ha varit nere och krälat i Lunarstorm-träsket i början av detta årtusende.

Det var svåra tider. Jag gjorde ungefär 20 inloggningar om dagen, med modem! Jag skrev hela tiden i människors gästböcker, la upp bilder, byggde riktigt pretentiösa kryp-in och, sist men inte minst, tömde större delen av mitt inre över dagboksfunktionen.

I efterhand kan jag se hur desperat jag var efter uppmärksamhet. Jag räknade dagligen hur många som varit inne på mitt kryp-in (något som jag inte aaaaaalls gör på den här bloggen... eehh *nervöst skratt*) och under gymnasiet nådde det redan förvridna förhållandet mellan mig och Lunarstorm sin topp. Kryp-inet var svart, dagboksinläggen var svarta, fortfarande lika många inloggningar per dag.

Efter studenten 2004 rann lyckligtvis hela engagemanget ut i sanden och idag kan jag ärligt säga att jag är helt fri från Lunarstorms bojor. Som tur var träffade jag min fru på Lunarstorm så... allt var värt det.

Iallafall, jag har på grund av min historia varit minst sagt avvaktande när det kommer till Facebook. Sen när det inte var någon fluga som dog ut efter ett par månader satte jag ner foten och gjorde det till en princip att inte skaffa det. Och när det blivit en principsak är det no turning back, vare sig jag vill det eller inte.

Men.

Dom senaste veckorna har saker och ting långsamt förändrats. Jag har loggat in på min frus Facebookkonto och kikat runt på alla bilder som det finns, familj och vänner, gamla som nya. Det är lätt att förstå charmen med det. Men, behöver jag verkligen ännu en anledning att sitta framför en skärm? Det har tidigare varit enkelt att hålla sig borta, bland annat med tanke på att jag har en bundsförvant i kyrkan som heller inte skaffat det.

Nu har det dock hänt något som ger Facebook fördel i denna argumentation. En kommande uppdatering till min svarta, förlåt, africanamerican älskade Playstation 3 kommer att integreras med självaste Facebook:


Share Trophy information? Ja tack!


Det kanske blir ändring på den här bojkotten iallafall...


Surf's up

Jag blev väldigt skeptisk när jag höll den här filmen i handen, vad hade den som jag ville ha? Har jag inte redan sett en animerad film om pingviner?

Jag trodde filmindustrin redan bockat av det djuret. Dom får ju inte göra två filmer om samma djurart, det fattar ju vem som helst. Såvida det inte handlar om en trött uppföljare det vill säga.

Tittar vi på faktan är det lätt att se hur processen gick till:

  • År 2005 släpps La marche de l'empereur, en underbart välgjord dokumentärfilm om hur kejsarpingvinerna förökar sig. Filmen blir en välförtjänt succé och resten av filmindutrin följer snart tätt efter. Allmän fakta: Gösta Ekman är berättarröst i den svenska versionen!
  • År 2006 släpps Happy Feet, en animerad film om... kejsarpingvinerna! Pappan i filmen tappar sitt ägg och barnet blir av den olyckan efterb... mon... mu... förståndshandikappad, eller det är vad föräldrarna först tror. Enligt mig en bra film, men inte mycket mer. Allmän fakta: Filmen har en liten musikal-thing going, tyvärr görs det en trist version av den annars underbara Queenlåten "Somebody to love" (spelades på mitt bröllop).
  • År 2007 snubblar Surf's up ut i filmvärlden. Hör och häpna; en till film om pingviner! Och den här gången ska dom surfa! Helcrazy, eller hur? Allmän fakta: Semidokumentär blandat med vanlig spelfilm är ett inte särskilt använt grepp i filmvärlden, men om det utförs på rätt sätt kan det ge glans till vilken film som helst, tydligen.
Surf's up överraskade med att vara riktigt rolig och riktigt bra. Inte lika bra som dokumentären den onekligen inspirerades av men den triumferar över Happy Feet. Jag satt hela filmen och tänkte högt för mig själv att "jag borde inte tycka att den här filmen är så rolig".

Men det är den. Plus att Shia LaBeouf är lysande när han ska babbla på och allmänt vara obekvämt tonårig, precis som han är i Transformers.

Surf's up är riktigt bra, se den! Allmän fakta: Den är bättre än Ratatouille.

Mario & Luigi: Bowser's inside story recenserat

Ännu ett strålande spel! Geniunt humoristiskt också, det är inte många spel som lyckas vara. Förutom Lucasarts gamla pusseläventyr från 90-talet så är det typ bara Paper Mario-seriens skämt som jag verkligen skrattar åt.

Min recension är nu uppe.Och mitt hjärta slår fort och min blick rör sig snabbt. Varför då? Jo så här är det:
Jag har bara recenserat två DS-spel och redan hunnit kasta ut toppbetyg på båda spelen. Toppbetyg ska verkligen inte ges ut hur som helst, dom ska nämligen vara sällsynta. Kvalet i huvudet blir då, var dom båda verkligen värda toppbetyg? Kommer alla som läser mina recensioner att ta allt med en nypa salt hädanefter?

I grund och botten handlar det om att jag måste lära mig att stå för vad jag säger, tycker och skriver. Alla dom tre sakerna hänger ihop och jag måste helt enkelt stå på mig. Visst lyssnar jag på vad folk tycker och tänker om vad jag tycker och tänker men jag får inte böja mig för det.

Och sen är det ju bara Internet. Tänk när jag blir konfronterad öga mot öga för mina åsikter i ett lite mer fundamentalt ämne, då kommer mina nuvarande våndor att se ynkliga ut i jämförelse.

Det var ännu en gång

Det var ännu en gång en man, samma man som lekte Bionic Commando i träd.

Året är 2009, månaden September och han hade den här gången lyckats få jobb som lärarvikarie. Hur det gick till är det ingen som vet riktigt säkert, men att lära ut till barn var inte helt omöjligt. Han lyckades tjäna ihop tillräckligt med respekt och auktoritet för att få dom flesta klasserna att oftast sitta tysta och jobba.

Vikariatet räckte i fem veckor där mycket hann hända. Barnen testade gärna gränserna så fort dom fick se att dom hade en vikarie och det satte mannens tålamod på prov många gånger.

Vad som ska berättas här idag är dock ingen av dom gångerna, nej inte ens någon del av det. Istället fäster vi fokuset på en helt vanlig Torsdags eftermiddag, mannens nästsista dag som lärarvikarie. Han har ansvar för en klass med sexor och det är för tillfället biologi.

Barnen läser i sina biologiböcker, det aktuella kapitlet handlar om matsmältning. På en av sidorna fanns det en bild på en orm som just proppat i sig en mus och låg i gräset helt uppsvälld. Barnen tyckte bilden var lustig och fnissade lite tyst åt den.

-Alltså, kan man äta orm? frågar ett av barnen, rakt ut i klassrummet.

-Nej, det kan man inte, svarar ett annat barn, säker på sin sak.

-Jo, det kan man, säger då mannen.

Vad som följde efter det konstaterandet var en av dom få gångerna som barnen fick se mannen dra på sina smilband.

Snipp snapp snut, så var sagan slut.

Tjugofyrakyrkan - nu även med verkstad!

Tycker du att Tjugofyrakyrkan bara är mycket snack och ingen verkstad? Jag klandrar dig inte efter att ha läst om inläggen jag skrivit om oss. Enligt dom sitter vi mest bara och pratar, ber och lägger grunden för en fantastisk kyrka. Roligt för mig, men kanske inte så intressant för dig.

Men till dig har jag nu en stor nyhet!

Tjugofyrakyrkan hade den första November sin första informationsträff! Det låter kanske formellt men jag lovar dig, det var det inte. Vi spelade bra live-musik där min fru ledde sången. Våra ledare presenterade vår kyrka, vad vi står för, vad vi drömmer om och vart vi är på väg. Sen bjöd vi på muffins och dryck. Allt det här fantastiska på bara 60 minuter!

Om du missade det här gyllene tillfället att se vilka vi alla är och vad vi står för, få inte panik. Nästa informationsträff är redan den sjätte December, 15:00 i Flemingsberg. Det kommer vara minst lika bra, med största sannolikhet bättre än sist. Kom dit och spana in oss, ät gratis fika eller bara njut av musiken. Det är självklart gratis och alla är välkomna!

Faktum är att jag slänger in en bonus till dig som inte var på vårt första informationsmöte:

Så här ligger det till; träffar du mig öga mot öga, frågar mig något om Tjugofyrakyrkan och inte får ett litet visitkort av mig så bjuder jag dig på en utsökt middag!

Denna utmaning gäller fram till den sjätte December 2009.

I dare you!

In your face!

Jag har äntligen klarat Bionic Commando Rearmed på svåraste svårighetsgraden, Silvertrofé katshiing! Det gick förvånansvärt snabbt när jag väl satte mig ner och spelade. Jag har tidigare berättat om hur svårt jag redan visste att det var. Jag vågade nästan inte sätta mig och spela för jag visste hur arg jag skulle bli.

Men nu är det klart! Jag är bäst i hela världen.


Till dig som inte klarat det på svåraste

...och det känns väldigt skönt. Då tar vi en titt igen på listan över GRIN-spelen:
  • Wanted: Weapons of fate (10 timmar)
  • Terminator: Salvation (2 timmar)
  • Bionic Commando (8 timmar)
  • Bionic Commando Rearmed (6 timmar)
Då sätter jag härmed punkt i det kapitlet och går vidare. Jag kommer minnas dagarna på GRIN med glädje.

Borderlands recenserat

Borderlands är helt klart det spelet jag hittills haft svårast att sätta betyg på. Jepp, svårare än Ghostbusters: The Videogame. Det har kraftiga toppar men också dalar, jag ville verkligen ge det en fyra men efter lång betänketid blev det "bara" en trea. Det är så sjukt kul att spela ihop med andra, men så fort jag sitter själv med det blir bara... meh.

Ingen som vill ta och köpa sig ett exemplar av Borderlands till PS3 och spela med mig?

Min recension är nu uppe.

Laktoslunk

Ibland tänker jag på min laktosintolerans som ett påhitt från min sida. Ett ynkligt rop efter uppmärksamhet, en anledning att tycka synd om mig själv, en lam ursäkt till att starta en blogg och på det viset offentliggöra hela tillståndet för allmänheten.

Men så sitter jag där i en soffa med ballongmage och rapar för fullt igen. Och inga sådana rapar som du får en lätt euforisk känsla efter, inget befriande brölande. Nej, istället är det liksom gurglande, smygande, viskande rapar som trycker sig upp.

- Vad är det den här gången? Tänker jag för mig själv och går ut i köket.

Messmör.

Det är ibland lika jobbigt som befriande när jag gör sådana nya upptäckter, eftersom jag då får bekräftelse på att det här inte är något påhitt. Kanske en diagnos hos doktorn vore mer passande?

Vad som oftast får mig att ifrågasätta min intolerans är när jag tänker på alla runt omkring mig. Alla som gör sitt allra bästa att hela tiden göra det enklare för mig. Alla som köper hem laktosfria produkter just när jag ska komma och äta hos dom. Men lika mycket alla som slår sig för pannan när dom lagat/bakat något som inte är laktosfritt. Inte för att jag vill åt den reaktionen, för jag lägger inte ett uns av skuld på den som glömmer, men alla vill verkligen mitt bästa, alla bryr sig!

När jag tänker på all den extra omtanke så måste jag helt enkelt tänka igenom allt en gång till. Stämmer det verkligen? Är jag laktosintolerant?

Och efter att ha ätit lite kolafudge kan jag konstatera det än en gång; ja, det är jag.

RSS 2.0