Byūtifuru Wikutōlu

Så skulle japanerna uttala Viewtiful Viktor, it's a fact.

Namnet och loggan till Viewtiful Viktor är direkt inspirerat av stulet från Viewtiful Joe; ett spel som släpptes till Gamecube för snart sju år sedan, 24 oktober 2003.Ett riktigt bra spel, det handlar om filmälskaren Joe som sugs in i en film där hans idol Captain Blue är i knipa. Utöver det är hans flickvän kidnappad och är fånge någonstans i filmen. Väl inne i filmen får Joe superkrafter med tillhörande dräkt (se bilden ovan). Krafterna baseras på att han kan kontrollera hastigheten på den fysiska filmrullen, för vi är ju faktiskt mitt i en film. Det går att slöa ner tiden för att undvika kulor och andra projektiler, snabba på filmen för att ge skurkarna megapisk.

Detta är alltså ingen Last Action Hero i spelform, det är ett plattformspel med råballa specialeffekter. Allt är väldigt överdrivet på ett sådär skönt japanskt sätt.

Joe får namnet Viewtiful Joe av hans personliga rival Alastor (aka Blade Master Alastor, aka The Midnight Thunderboy, aka Al hallå kolla på namnen, hårt!) efter att ha förlorat ännu en strid mot Joe. Han blir så tagen av Joes skills, han blir så överväldigad av hans feta moves att han måste komma på ett nytt ord för att beskriva dem:

- That move...that one you did back there? It was...viewtiful! Tell me, what do they call you?
- Viewtiful Joe!

Joes två idenditeter; Viewtiful Joe och.. Average Joe?

Jag gillar hur Joe helt skamlöst snor Alastors ord i samma ögonblick han skapat det. Så i ärlighetens namn behöver jag inte känna mig dålig över att ha kopierat Viewtiful, Joe var ändå först med att sno det!

Jag har egentligen bara spelat det första spelet i serien av tre (plus ett som är mer som en turneringsfighter). Om du äger uppföljaren till antingen GameCube eller PS2, eller det tredje, Double Trouble, till DS, hojta till!

Viewtiful;
When something or someone that/who is at a level that is so high
to call it or them beautiful is a gross understatement.
- Urban Dictionary

Men är Viktor verkligen Viewtiful undrar du kanske då? Jomen tänk för att han är det, fråga hans fru bara!

Från och med nu handlar den här bloggen om Viewtiful Viktor och allt han tar sig till.

Life is viewtiful!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0