Avklarat spel: Final Fantasy

Sitter ihop med det här inlägget.


Ja, grafiken må vara lättare för ögonen än originalet. Dialogen och handlingen (det som finns) är nyöversatt och gjort rätt den här gången. Magierna och andra attacker har fått nya namn så de passar in i kontinuiteten i serien (den som finns). En smålurig behandling (eller tafatt försök att få äldre versioner att verka passa in i kontinuiteten mer än de faktiskt gör) som även Ultimaserien fick när de första spelen i serien släpptes åter, fast nu på CD-skiva!

Istället för Cure1, Cure2, Cure3 och Cure4 så får man istället Cure, Cura, Curaga och Curaja. Wiiii.

Men hur mycket man än saltar, strösslar, friterar och Nutelladoppar en kåldolme så är det fortfarande en kåldolme längst in. Det första Final Fantasy, som ironiskt nog skulle vara det sista spelet av spelskaparen, blev startskottet för en av spelvärldens största serier. Men det gör inte att originalet automatiskt har åldrats med värdighet, trots ett rejält ansiktslyft som detta.

BETYG: 1/5


Det här var inte värt det. Handlingen, karaktärerna och spelmekaniken är uråldrig. På ett dåligt sätt.
99% av alla strider gick ut på att fyra gånger välja 'Attack' och välja fiende att attackera och sedan vänta ut allas tur innan det är dags igen. 'Autoattack' hade varit bekvämt, men det fanns inte. Mina spelare får inga särskilt unika förmågor och har ingen som helst personlighet. De två sista bossarna i spelet var lite av en utmaning, that's it. Nej, jag skulle mycket hellre spela Super Mario Bros 3, Startropics, Mega Man 1-3, Snake Rattle 'n Roll, The Legend of Zelda och många andra spel från samma generation än det här.

Final Fantasy har verkligen kommit långt sedan 1987.

Jag spelade det mest för allmänbildningens skull. Det är ändå början på något stort. Utan det skulle inte sexan kommit, till exempel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0