Allt för Sverige

Jag tittar verkligen aldrig på dokussåpor. Trots att jag blivit bjuden av en vän till Big Brothers inspelningsplats för att vara publik så gjorde jag det inte. Trots att jag skulle fått saker för att göra det, så gjorde jag det inte.

SVTs Expedition Robinson följde jag riktigt hårt de första åren. Det var riktigt roligt. Men något mer än det har det inte blivit. Världen svämmade snabbt över av dokussåpor efter det. Men oavsett vad det handlat om så har jag avstått, även om många sådana program lägger grund för mången samtalsämnen runt lunchborden på arbetsplatser överallt hela tiden.

Dokussåporna dödade MTV, det har jag väldigt svårt att förlåta. Nu när de släppt undertiteln "Music Television" står hela omvärlden förundrade över vad M:et istället står för.


Men min familj tipsade mig om "Allt för Sverige" för ett par veckor sedan och snacka om kvalitetsprogram! Mysigt, tjusigt, bedårande och vackert är passande adjektiv. Ett gäng amerikaner med rötter i Sverige får komma hit och ta del av sitt arv på varierade och påhittiga sätt. Ingen vuxenmobbing och/eller barnsliga konflikter, här ser man istället hur de gör upp med sin familjs förflutna och tillsammans blir vänner.

Att Eddie Vedders soundtrack till Into the wild återkommer som låtval under avsnitten måste ses som en oerhörd komplimang till vårt lands natur. Förra söndagens avsnitt hade även med den exklusivt producerade låten från Dead Islands trailer jag skrev om för ett tag sedan. Lite coolt faktiskt!

Tävlingsmomenten känns lite krystade just för att de inte riktigt behövs. Eller jo nu kom jag på, visst behövs de. Tusen gånger bättre än att de skulle rösta ut varandra.

Som underhållning och renovering av nationalkänslan fungerar det perfekt!

Kolla på SVT Play, lätt värt!

Kommentarer
Postat av: Danielawesome

skön tv serie.. den var väldigt mysig.

2011-12-08 @ 13:42:25
URL: http://danielawesome.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0