Dagboksinlägg #11

Vi kör vidare.

Det ska garanterat bli mindre snack om olycklig kärlek här i bloggen. Faktum är att under den tiden som alla känslor och tårar ebbade ut tog en annan kontakt vid som visade sig bli livslång. Så mer om det! Snart alltså, inte idag.

Vad jag skulle komma till är att dagboksinläggen nu ockuperas av andra texter som har med helt andra saker att göra. Livet, ungdom, vuxna människor, tro och annat viktigt.

Det här inlägget har ingenting att göra med tiden jag var i. Sommarlovet mellan nian och ettan på gymnaiset var behagligt och inget annat. Det här vara "bara" något jag gått runt och funderat på länge och ville få sagt.

Jonathan, du har ingenting med det här inlägget att göra. Jag tycker bara att bilden gav rätt känsla

Mörkret
24 juni 2001

Kom du ihåg när du var liten och du inte vågade gå ner i källaren?
Okej, så kanske det inte var för alla men för en del.
Du vågade inte gå ner dit. Varför? Jo, för att det var mörkt. Mörker skrämmer människor eftersom det skymmer saker. Vi människor är rädda för det okända och i mörkret existerar bara okända ting. Detta faktum utnyttjas i skräckfilm.
Man kan se mörker på alla möjliga olika sätt.
Ondska och natt är nog de vanligaste sätten att se på det.
Ja, mörker hjälper ju dig att sova. Men med mörker kommer drömmar och med drömmar kan det komma mardrömmar.
Alla människor har varsin mörk källare som följer efter dem hela livet ut.
Alla gånger du sårat människor..
Alla dina pinsamheter..
Alla saker du ångrar..
Alla saker du skäms över slängs in i källaren, i mörkret.
Saker du inte vill att andra ska se. Saker du inte ens vill se själv.
Det svarta där nere kan växa till monster som matas varje gång du slänger ner något där.
Och om du råkar vara med om någon liten pinsam sak kan det monstret ha vuxit till sig så mycket att det sparkar upp din källardörr och kastar sig över dig. Förstör den lögn du byggt upp mot mörkret. Den lögnen som skulle få dig att glömma källardörren och det som fanns bakom den.
Mörkret kan vara hemska minnen som barn.
Mörkret kan vara monstret under sängen.
Mörkret kan vara den gången då du råkade såra din syster.

Men det finns en bra sak med mörkret. (Wow, vilken tur asså)

Mörket kan leda dig till ljuset. Om du ljugit för dig själv för länge kastar sig mörkret på dig bakifrån och visar dig vad som är rätt och vad som är fel. Men det gör det på ett väldigt brutalt sätt helt utan vänlighet.

Mata inte monstret i din källare för mycket, försök sluta kasta ner skam och hat genom att ta itu med det själv istället.

Annars kommer allt på samma gång och det vill du inte vara med om eller hur? Diska alltid efter maten, inte i slutet av veckan. Då får man ju stå i flera timmar och ta itu med disken.

Det finns ju också folk som bosatt sig nere i källaren och tror att de är kompisar med monstret där nere. Men sanningen är att monstret bara utnyttjar den personen med hjälp av lögner. Monstret är inte snällt. Mörkret förföljer dig och vill in i dig och smutsa ner dig. Mörkret väntar på varje litet tillfälle att få komma in i dig.Akta dig för mörkret.


Har jag rätt eller tänker du på något annat sätt?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0