Strålande jul

Med den 30 december som beräknat förlossningsdatum var julen 2011 lite som en gladlynt rysk roulette. Med när julaftonsmorgonen var där så kunde vi med ganska stor säkerhet konstatera att Yoshi inte skulle födas på Julafton. No offence mot Julafton men vi kände verkligen att vi behövde få ett avkopplat julfirande med mycket vila, så det var en lättnad.

Julen var jättehärlig med hela familjen samlad, en höggravid fru som halvlåg/halvsov i en fåtölj mest hela dagen (mysigare syner får man leta efter) och så all denna mat, kaffe på det, nyponsoppa och så lite till mat, kaffe på det och sedan godis... och kaffe.

Jag kan inget annat än instämma med Lydia om den sanna julmusiken, nämligen amerikansk 50/60-talsmusik. Dessa välklädda män och kvinnor med sina silkeslena röster, sjunger in julen som ingen annan. Att få en vit jul, att få en blå jul, att haffa någon brud kring jul, att haffa tomten, men också såklart Jesu födelse. Denna heliga högtid som faktiskt har ett betydelsefullt ursprung. Jag gillar det.

Den här julen togs den amerikanska julandan ett steg längre; vi valde bort Die Hard (mind you, den ligger fortfarande nära hjärtat) till förmån för A Christmas Story, It's a Wonderful Life och en version av alla A Christmas Carol som finns där ute.

 

A Christmas Story, en äldre man som blickar tillbaka på en jul för länge sedan, då han bara var en liten grabb. Lustig, varm, ärlig, öppen och oerhört mysig. En stark rekommendation.


It's a Wonderful Life, hur sammanfattar man den här filmen? En julklassiker som helt klart måste ses, den bästa filmen jag såg under julhelgen, helt klart.


Sist (och i det här fallet minst) så såg vi A Christmas Carol med Jim Carrey. Denna film är Robert Zemeckis tredje film i sin envisa parad om att fullt animerad 3D-film är framtiden. Visst är grundhistorien riktigt gripande, men här sitter 3D-effekterna i framsätet och bestämmer filmens berättartempo med järnhand. När som helst börjar en flygfärd som i det närmaste kan beskrivas som en nöjesattraktion, det blir till slut jobbigt att titta på. Inte särskilt bra film.

Nästa jul får det helt klart bli en annan version. (Herr Zemeckis, kom tillbaka till vanlig spelfilm! Nämen åh, man tackar)

Nu är vi förbi julhelg och nyår, ingen födsel ännu. Men när som helst så...

Kommentarer
Postat av: Saga

Skönt att ni fick en lugn jul. Kom igen och berätta hur det gick när bäbisen kom!

2012-01-06 @ 13:15:24
URL: http://sagaskoogs.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0