Rock Band - Den sista låten

Plastinstrumentens tid är sedan länge förbi.
 
Men det har inte stoppat Harmonix (spelstudion bakom Rock Band-spelen) att utan avbrott i nu 281 veckor släppa låtar till försäljning i den digitala butiken. Varje vecka i 281 veckor. Tänk på den passionen och lojaliteten som krävts för att upprätthålla en sådan vinnande ström av support.
 
Men idag tar det slut. Idag släpper Harmonix den sista låten till sitt enorma musikbibliotek. Och tillsammans med Don McLean går de ut med flaggan i topp.
 
Fantastisk låt, fantastiskt avslut
 
Och det känns litegrann i magen det här, en era som fått sitt definitiva slut. Jag var ju som sagt sist till festen när det kommer till musikspelen, men jag tycker fortfarande det är helt fantastiskt kul att träffas ett litet gäng och rocka loss. Det blir nästan pinsamt sällan numera då småbarnsliv inte riktigt går ihop med att pressa volymen och vråla i rummet bredvid. Instrumenten står där de står och visst, ibland lyfts de fram och spelas på ett tag.
 
Jag har följt Harmonix blogg flitigt de senaste tre åren och sett fram emot varje veckoslut då de annonserat vilka låtar som de ska släppas nästkommande vecka. Jag kommer aldrig glömma den decemberfredagen förrförra året då jag fick nyheten att Queens "Don't stop me now" skulle släppas kort därefter. Jag blev alldeles vimmelkantig av lycka.
 
Här skriver en kille hos Giant Bomb en skön artikel om Rock Band, med intressant info om det nedlagda spelet Pearl Jam: Rock Band som hade varit för bra för att vara sant.
 
Att det nu är slut med denna support är fullt förståeligt och jag har en enorm respekt för Harmonix, det märks att de allihop älskar musik. Det är spännande att tänka på vad de har i kikaren härnäst, vad för typ av comeback som är planerad för musikspelen. För i någon form kommer de tillbaka, det är jag helt övertygad om.
 
En mysig film som Harmonix släppte idag, att litet adjö ungefär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0